گوشیهای شرکت شیائومی به لطف قیمت ارزانی که نسبت به سایر اسمارتفونها دارند، این روزها در بازار ایران بسیار محبوب هستند. گرچه رقیبانی همچون هواوی و سامسونگ، کار را برای این شرکت کمی دشوار کردهاند، اما شیائومی بازار خود را در بسیاری از کشورها از جمله ایران به دست آورده است.
چندی پس از عرضه گوشی محبوب و پرچمدار شیائومی نوت ۱۰، شاهد عرضه یک نسخه میانرده و ارزانتر ار آن به نام شیائومی نوت ۱۰ لایت هستیم که صفحه بزرگتری را به علاوه قدرت اجرایی مناسب، با قیمتی پایینتر ارائه میکند.
باتری قوی، پردازنده اسنپدراگون ۷۳۰G و حافظه داخلی ۶۴ تا ۱۲۸ گیگابایتی، به علاوه دوربین ۶۴ مگاپیکسلی، از ویژگیهای خاص این گوشی، نسبت به قیمت بسیار مناسب آن محسوب میشوند. اما عملکرد گوشی Xiaomi Note 10 Lite چگونه خواهد بود؟ آیا با وجود این مشخصات، میتوانیم انتظار یک گوشی میانرده قدرتمند و مناسب را از آن داشته باشیم؟ برای اطلاع از قیمت می نوت 10 لایت کلیک کنید.
بررسی گوشی شیائومی می نوت 10 لایت
طراحی
این محصول شیائومی شیوه طراحی کلاسیک را در قالب یک گوشی مدرن ارائه کرده و این یعنی فریم آلومینیومی محتویات درونی را حفظ میکند و در قاب جلویی و عقبی پوشش شیشهای به کار رفته است. چارچوب به نوعی شبیه پارچههای ساتن براق میباشد و شیشه هم توسط گوریلا گلس 5 محافظت شده است.
با مشاهده قسمت جلویی موبایل، همان چیزی را میبینید که در می نوت 10 میدیدید بنابراین صفحه نمایش 6.47 اینچی AMOLED با کنارههای منحنی و ناچ U شکل در این قسمت نمایان هستند. در بالای دوربین جلو، بریدگی میکروفون جای گرفته و بخشی از حائل میان شیشه و فریم آلومینیومی را اشغال کرده است.
حاشیههای مشکی رنگ همان ضخامت پیشین خود را حفظ کردهاند تا علاقهمندان به این شیوه طراحی از شیائومی راضی باشند. در پایین، این نوار سیاه رنگ کمی ضخیمتر شده ولی از نظر ظاهری، حاشیهها ضخامت قابلقبولی دارند و شبیه دستگاههای پرچمدار هستند.
در زیر نمایشگر، سنسور اسکنر اثر انگشتی قرار گرفته تا پیشرفتهترین روش بیومتریکی در این محصول کمپانی چینی تعبیه شده باشد. این حسگر به سریعترین شکل ممکن وظیفه محول شده را انجام میدهد هرچند شاید بعضی وقتها نیاز باشد تا انگشتتان را برای مدت طولانیتری رویش قرار دهید.
احتمالاً بتوانیم اینگونه ادعا کنیم که امکان جابهجایی فریم می نوت 10 با فریم می نوت 10 لایت وجود دارد زیرا همه اجزا تقریباً یکی هستند. دکمههای پاور و کاهش و افزایش صدا در سمت راست بوده و دسترسی به آنها هم راحت است بنابراین یا با انگشت شست دست راست و یا با انگشت وسطی دست چپ میتوانید آنها را لمس کنید. در همین قسمت هم محل قرار دادن سیمکارت به چشم میخورد. نکتهای که باید در اینجا توجه داشته باشید این است که فقط فضای لازم برای گذاشتن دو سیمکارت نانو در نظر گرفته شده بنابراین فرصت قرار دادن مموری کارت میکرو SD را نخواهید داشت. در سمت چپ هم هیچ چیزی نیست.
در پایین فریم و در میانیترین قسمت آن پورت USB-C، و در اطراف آن میکروفون و جک هدفون 3.5 میلیمتری دیده میشوند. شاید نحوه قرارگیری این درگاهها همانی نباشد که در اکثر گوشیها میبینیم ولی مطمئناً طولی نخواهد کشید که به آنها عادت خواهید کرد.
در بالا و در همان درز همیشگی، میکروفون ثانویه و سنسور IR قابل مشاهده هستند که مطمئناً در آینده بسیار به کارتان خواهند آمد.
در نهایت به قاب پشتی، یعنی جایی که اکثر تفاوتها در آنجا رقم میخورد، میرسیم. ترکیب 3+1+1 می نوت 10 حالا جای خودش را به یک ترکیب چهارگانه داده و تمامی لنزها در زیر یک پوشش شیشهای یکپارچه نشستهاند. فلاش LED چهارتایی نیز همراه تمام لنزها قرار گرفته اما پسزمینه آن مشکی شده است. باید اذعان کنیم که ظاهر دوربین عقب می نوت 10 لایت بسیار زیباتر و یکدستتر از دوربین پشتی می نوت 10 میباشد زیرا دیگر پخش نیستند و همه لنزها در زیر هم حضور یافتهاند.
با کنار گذاشتن لنز بزرگ 108 مگاپیکسلی، ضخامت ماژول دوربین اصلی گوشی مورد بحث ما کاهش پیدا کرده و نتیجه این اقدام شیائومی این است که دیگر این محصولش روی سطوح صاف و صیقلی نخواهد لرزید.
لوگوی شیائومی (Xiaomi) که در سمت چپ قاب پشتی دیده میشود، ظاهر جذابتر و براقتری در قیاس با علائم اختصاری سمت راست دارد.
اگرچه یکی از نمونههای می نوت 10 لایت مشکی نامیده شده ولی به واقع ظاهر آن اصلاً سیاه نیست بلکه بیشتر به زغال سنگی یا خاکستری میزند. البته این به معنای عدم جذابیت این پوشش نمیباشد بلکه میخواهیم بگوییم بستگی به نور تابیده شده روی آن، برخی اوقات سایههای آبی و خاکستری به چشم خواهد خورد.
قاب پشتی درخشان است و در اکثر بدنه این موبایل هم تقریباً همین قضیه قابل رؤیت است به همین دلیل اثرات انگشت را جذب خواهد کرد ولی به خاطر اینکه هم براق است و هم انعکاس دهنده نور، آلودگیها و لکهها کمتر دیده خواهند شد.
ابعاد می نوت 10 لایت 157.8*74.2*9.7 میلیمتر است تا از این نظر دقیقاً شبیه می نوت 10 باشد. این موبایل اما به میزان 4 گرم سبکتر خواهد بود و جرمش به 204 گرم میرسد بنابراین باید آن را یکی از دستگاههای سنگین بازار بدانیم. احتمال میدهیم که باتری 5260 میلیآمپر بر ساعت باعث شده تا وزن به این مقدار افزایش یابد. ضخامت حدوداً 10 میلیمتری هم به خاطر کنارههای منحنی اصلاً به چشم نخواهد آمد و برعکس اینگونه احساس خواهد شد که گوشی بر خلاف اعداد و ارقام، باریک است.
صفحه نمایش
همانطور که گفتیم، صفحه نمایش می نوت 10 لایت همانی است که در می نوت 10 وجود داشت. بر این اساس، پنل 6.47 اینچی AMOLED با رزولوشن فول اچدی پلاس، نسبت بدنه به تصویر 19.5:9 و تراکم پیکسلی 398 در اینجا هم قابل مشاهده هستند. ضمناً، ناچ U شکل و کنارههای منحنی نیز در این موبایل دیده میشوند.
در آزمایشهای انجام شده، این دستگاه از نظر میزان روشنایی عملکرد مورد انتظاری را به ثبت رساند. حداکثر روشنایی 424 نیت در حالت دستی و 600 نیتی در حالت اتوماتیک یا تطبیقی (Adaptive Mode) شاید در حد و اندازههای گوشیهای پرچمدار مانند شیائومی می 10 (Xiaomi Mi 10) با حداکثر روشنایی 850 نیت در حالت اتوماتیک نباشد ولی همچنان قابل قبول هستند.
نحوه پخش رنگها را میتوان از میان سه گزینه خودکار (Automatic)، اشباع شده (Saturated) و استاندارد (Standard) تعیین کرد. در اینجا آپشن اول به صورت خودکار فعال شده است.
حالت اتوماتیک نور صفحه نمایش و محتوای در حال پخش را با توجه به نور محیط تنظیم میکند هرچند در اکثر اوقات متوجه این قضیه نخواهید شد. این حالت رنگهای سفید را با تفاوت رنگی 10 نشان میدهد بنابراین کمی بیروح خواهند بود ولی در آزمایش DCI-P3 تفاوت رنگی به نمره قابل قبول 4.1 میرسد. در این بین، سه گزینه گرم (Warm)، سرد (Cold) و پیشفرض (Default) در نظر گرفته شدهاند. با برگزیدن گزینه اول، تفاوت رنگی به 10.1 افزایش خواهد یافت حال آنکه نمره میانگین قابل قبول 2.5 است. اگر تصمیم گرفتید تنظیمات را دستکاری کنید، احتمالاً قادر خواهید بود رنگها را با دقت بیشتری مشاهده کرده و قسمتهای سفید را سفیدتر ببینید و در نتیجه تفاوت رنگی را به 1.6 برسانید که امتیاز فوقالعادهای است.
حالت اشباع شده گاموت رنگی را ارتقا خواهد داد و همانطور که از اسمش پیداست، اشباعشدگی رنگها را نیز بیشتر خواهد کرد ولی تفاوت رنگی همانی خواهد بود، که در حالت اتوماتیک و آزمایش DCI-P3 هست. حالت استاندارد نیز دقت رنگی به ثبت رسیده در آزمایش DCI-P3 را کسب میکند و تفاوت رنگی در آن 1.5 میباشد.
صفحه نمایش می نوت 10 لایت توانایی پخش محتواها با کیفیت HDR10 را دارد بنابراین در یوتیوب میتوان فیلمها را با کیفیت HDR و در نتفلیکس میتوان فیلمها را با کیفیت فول اچدی مشاهده کرد.
دوربین
به نظر شما دوربین این گوشی چه تفاوتی با نسخه اصلی دارد؟ اگر بدانید که تفاوت چندانی نداشته شاید بهتر باشد که به جای صرف هزینه بیشتر مدل ارزان قیمت آن را خریداری کنید. همان طور که میدانید تراشه استفاده شده در می نوت ۱۰ عملکرد خوبی دارد؛ اما خب قیمت تمام شده محصول بالاست.
شیائومی تصمیم گرفته که این فرصت را در اختیار کاربران خود قرار دهد تا بتوانند از این قابلیت با هزینه کمتری بهرمند شوند. ازاینرو، باید کاری می کرد تا هزینه تمام شده محصول پایین آید، به همین دلیل تصمیم گرفت که از لنز اصلی متفاوتی استفاده کند. این گوشی همانند گوشی ردمی نوت ۹ پرو نسخه گلوبال از لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسلی استفاده کرده و خبری از لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی در آن نیست. سایر لنزهای آن را در ادامه مشاهده میکنید:
- لنز ۸ مگاپیکسلی اولتراواید
- لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو
- سنسور عمق ۵ مگاپیکسلی
دوربین سلفی استفاده شده در آن هم یک لنز اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی استفاده کرده است؛ اگر بخواهیم مقایسه کنیم ردمی نوت ۱۰ ۳۲ مگاپیکسلی است. دوربین سلفی می نوت ۱۰ لایت دقیقاً مشابه به گوشی شیائومی ردمی نوت ۹پرو است.
باتری و شارژدهی گوشی شیائومی می نوت 10 لایت
به لطف باتری ۵۲۶۰ میلی آمپر ساعتی ، می نوت ۱۰ لایت به زمان های قابل توجهی رسیده است. تقریباً ۱۹ ساعت در حالی که تحت یک بار شبیه سازی شده در حال مشاهده وب و در زمان پخش یک فیلم H.264 ، زیر ۲۴ ساعت است.
حتی با استفاده فشرده ، گوشی هوشمند بدون نیاز به شارژ مجدد ، حداقل یک یا حتی دو روز دوام خواهد داشت. در این رشته ، فقط می نوت ۱۰ با وجود مصرف انرژی بالاتر می تواند با زمانهای پرقدرت نسبتاً بهتر به رقابت بپردازد. گفته می شود ، مزیت آن بسیار ناچیز است.
می نوت ۱۰ لایت را می توان از طریق شارژر عظیم ۳۰ واتی آن شارژ کرد که باتری را خیلی سریع شارژ می کند.
کلام آخر
این مقاله را همانطور که شروع کردیم به پایان میرسانیم و میگوییم که می نوت 10 لایت، دقیقاً می نوت 10 با دوربینی ضعیفتر است. در میان سایر مشخصات فنی، این دستگاه از همان نمایشگر باکیفیت، باتری بادوام، رابط کاربری پر امکانات و درگاههای متنوع بهره میبرد.
در این میان، با تمرکز می نوت 10 روی عکسبرداری، قیمتش کمی زیاد میباشد اما کسانی که به دنبال گوشی دارای دوربین توانمند میگردند، میبایست همان را خریداری کنند. با می نوت 10 لایت اما، شیائومی سعی کرده اولویتها و امکانات اصلی را حفظ نماید ولی باید بگوییم که این دستگاه مخصوص طرفداران عکسبرداری با گوشی نخواهد بود بلکه یک تلفن همراهی است که فقط دوربین توانمندی دارد. نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که تا شش ماه دیگر قیمت مدل می نوت 10 به شدت کاهش خواهد یافت و اگرچه در آن زمان هم باید بیش از می نوت 10 لایت پول بپردازید ولی حداقل با کمی هزینه بیشتر قادر خواهید بود گوشی بخرید که دوربین باکیفیتی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
نقاط قوت
- صفحه نمایش باکیفیت و بزرگ و پشتیبانیکننده از کیفیت HDR
- دوام باتری طولانیمدت و پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع
- کیفیت بالای تصاویر گرفته شده در روز با دوربین اصلی
- سیستم ثابتسازی پیشرفته در حین فیلمبرداری
- مجهز به رابط کاربری پر امکانات به نام MIUI و دریافت سریع بروزرسانیها
- مجهز به جک هدفون 3.5 میلیمتری، رادیو FM و سنسور IR
نقاط ضعف
- نداشتن لنز تله فوتو
- عملکرد ضعیف دوربین در شبها
- کیفیت تصاویر سلفی میتوانست بهتر باشد
- نداشتن محل قرار دادن مموری کارت میکرو SD