خودتان می دانید ماجرا از چه قرار است. شیائومی همواره می دانسته که چگونه اسمارت فونی معرفی و عرضه کند که ارزش خرید زیادی داشته باشد، ولی به دلایلی مختلف، کمپانی قادر به ارائه نرم افزار هایی که ارزش بالایی داشته باشد نیست. شیائومی در این مدت توانسته برای دو سال متوالی، محبوب ترین تولید کننده اسمارت فون در کشور هند باشد ولی در این بین کمپانی Realme هم توانسته در پانزده ماه اخیر محبوبیت زیادی کسب کند.
نتیجه این رقابت، محصولاتی پشت سر هم است تا هر برند دیگری را از میدان به در کند. به عنوان مثال، شیائومی Redmi Note 7 Pro را معرفی کرد و بعد از آن Realme هم Realme 3 Pro را روانه بازار کرد. شیائومی سری جدید K20 را معرفی کرد و Realme هم با Realme X به مقابله با آن پرداخت.
بعد از اینکه به پایان سال 2019 نزدیک شدیم، شیائومی و Realme رقابت خود را داغ تر کردند. ایندفعه، هر دو کمپانی محصولاتی با دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی را روانه بازار کردند. Realme با معرفی و عرضه Realme XT رقابت را شروع کرد و حالا هم شیائومی محصولی جدید با نام گوشی ردمی نوت 8 پرو در حال رقابت است. ایندفعه هر دو دستگاه ویژگی های تقریبا مشابهی دارند، مثلا طراحی آن ها نزدیک به هم است و یک دوربین 64 مگاپیکسلی هم پشت هر کدام قرار گرفته است. در ادامه همراه باشید تا بفهمیم باز هم شیائومی توانسته برتری خود را حفظ کند یا خیر.
بررسی گوشی شیائومی Redmi Note 8 Pro
طراحی و ساخت
از نظر طراحی گوشی شیائومی Redmi Note 8 Pro فرق زیادی با نسلهای قبلی خود ندارد که نکته بدی نیز نیست. ردمی نوت 7 پرو در پنل پشتی و جلو شیشه محافظ گوریلا گلس 5 داشت و حالا نسل بعدی نیز از همان شیشه استفاده میکند.بدنه این گوشی از پلاستیک ساخته شده است که در مقایسه با فلز بیشتر شوکها را جذب میکند.این گوشی وزن بالایی دارد و همین قضیه روی در دست گرفتن آن تاثیر میگذارد به نحوی که اگر در یک دست آن را بگیرید به طرف جلو خم میشود.
استفاده از شیشه باعث لیز شدن این گوشی شده است و با آن که جنس بدنه شبیه به فلز به نظر میرسد ولی به محکم در دست گرفتن این گوشی کمکی نمیکند. خمیدگی پنل گوشی به سمت طرفین به کمک ارگونومی آن آماده است و امکان کار با یک دست را فراهم کرده است.اما نکته آزاردهنده برآمدگی بیش از حد دوربین است تا گوشی زمان قرار گرفتن روی یک سطح تخت صاف قرار نگیرد. نکته جالب لنز ماکرو است که روی برآمدگی قرار ندارد، بلکه در سمت راست مجموعه دوربین کنار فلاش الایدی قرار گرفته است. حسگر اثرانگشت داخل همین برآمدگی دیده میشود.
حضور آن در این بخش منطقی است چون برآمدگی کمک به پیدا کردن این حسگر میکند ولی از طرفی باید انگشتان دست خود را کمی بیشتر کش دهید تا آن را لمس کنید و گاهی اوقات ممکن است لنز فوق عریض این گوشی را لکهدار کنید.در سمت راست دکمههای پاور و تنظیم حجم صدا قرار گرفتهاند. در پایین گوشی توری اسپیکر، درگاه یواسبی تایپ C و جک صوتی 3.5 میلیمتر دیده میشود. سمت چپ بدنه تنها در اختیار شیار سیم کارت قرار دارد، در حالی که در بالا تابنده نور مادون قرمز را میبینیم.در نمای جلو نمایشگر با بریدگی قطرهای شکل و حواشی ترجیحا باریک دیده میشود. بریدگی به اندازه کافی بزرگ است تا داخل آن دوربین جلو به همراه حسگرهای نور محیطی و مجاورتی قرار گیرند. بلندگوی مکالماتی نیز در این بخش است.
صفحه نمایش
ردمی نوت ۸ پرو دارای یک نمایشگر LCD است که یک ناچ کوچک و ظریف به شکل قطره اشک در بالای آن مشاهده میشود. همانطور که پیشتر هم اشاره کوتاهی شد، اندازه صفحه نمایش این گوشی ۶.۵۳ میلیمتر با رزولوشن ۱۰۸۰×۲۳۴۰ پیکسل است که نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ ارائه میدهد. همچنین نمایشگر این گوشی توسط Gorilla Glass 5 حفاظت میشود و از HDR نیز پشتیبانی میکند که در این رنج قیمت کم یاب است و تا به حال در گوشیهای زیادی دیده نشده است.
صفحه نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو کاملا درخشان است و کنتراست بسیار بالایی هم دارد. تستهایی که ما از این گوشی انجام دادیم، نشان داد که میزان روشنایی صفحه نمایشگر این گوشی میتواند۴۶۰ نیت باشد که البته نهایت روشنایی صفحه نمایش این گوشی نیست چرا که روشنایی آن تا ۶۴۰ نیت نیز میتواند افزایش پیدا کند که برای داشتن یک زاویه دید مناسب در نور روز در زیر آفتاب کاملا کافی است و شما حتی تحت نور شدید هم میتوانید همه جزئیات صفحه نمایشگر را ببینید.
با این حال، از نظر یکنواختی و دقت رنگ، نمایشگر ردمی نوت ۸ پرو آنچنان عملکرد بی نظیری از خودش نمایش نمیدهد. حالت پیش فرض تنظیم رنگ، میانگینِ dE2000 را ۶.۸ واحد نمایش میدهد که البته تا ۱۲.۷ نیز میتواند افزایش پیدا کند و باعث تیرهتر شدن رنگهای آبی و فیروزهای میشود و حتی رنگهای کاملا سفید را هم کمی آبی نشان میدهد. متاسفانه فعال کردن حالت تصویر سرد وضعیت بدتری به وجود میآورد و حالت گرم هم تاثیر آنچنان زیادی برای بهبود این وضعیت ندارد و رنگهای سفید هنوز هم کمی آبی به نظر میرسند. همچنین از نظر یکنواحتی روشنایی و نور تصویر هم یک سری هاله نور بسیار خفیف و جزئی در اطراف ناچ مشاهده میشود که البته آنچنان محسوس نیست اما برخی دیگر گزارش کردهاند که این هالههای نور مزاحم در لبه های پایین نمایشگر هم مشاهده میشوند که برای ما زیاد ملموس نبود.
دوربین
احتمالا پیش هر فروشنده ای که بروید، دوربین چهارگانه این محصول را به عنوان یکی از اصلی ترین فاکتورها برای فروش انتخاب خواهد کرد و یا ممکن است هنگام مطالعه مشخصات فنی ردمی نوت 8 پرو ، دوربین چهارگانه آن شما را تحت تاثیر قرار دهد. اما واقعیت این است که دوربین چهارگانه در محصول 250 دلاری نمی تواند با دوربین های چندگانه در محصولات پرچمدار مقایسه شود و در واقعیت به شگفت انگیزی چیزی که در روی کاغذ می باشد، نیست. با این وجود، تمامی این موارد، دلیلی بر عملکرد ضعیف Redmi note 8 Pro در زمینه دوربین نمی باشد و این محصول می تواند در رده قیمتی خود، یکی از بهترین تجربه ها را در اختیار بگذارد.
بهترین دوربین این مجموعه یعنی دوربین اصلی، از سنسور 64 مگاپیکسلی سامسونگ ISOCELL Bright GW1 استفاده می کند. این سنسور در مقایسه با سنسور 48 مگاپیکسلی بکار رفته در ردمی نوت 7 پرو، حدود 38 درصد بزرگتر شده و هم اندازه با حسگر 40 مگاپیکسلی بکار رفته در پی 30 پرو می باشد. حسگر 1/1.7 اینچی ردمی نوت 8 پرو دارای پیکسل هایی با اندازه 0.8 میکرون می باشد که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/1.9 قرار گرفته و با استفاده از فیلتر 4 به 1، می تواند عکس هایی با رزولوشن 16 مگاپیکسل و پیکسل های 1.6 میکرونی به ثبت برساند.
بعد از دوربین اصلی، نوبت به دوربین فوق عریض این گوشی می رسد. این دوربین مشابه نمونه بکار رفته در ردمی نوت 8، از حسگر 8 مگاپیکسلی با پیکسل های 1.12 میکرونی استفاده می کند که در پس لنزی با گشودگی دهانه دیافراگم f/2.2 قرار گرفته و فاقد فوکوس خودکار می باشد. در نهایت باید به دو دوربین دیگر اشاره کنیم که یکی از آن ها برای عکاسی ماکرو کاربرد داشته و دیگری صرفا برای سنجش عمق بکار گرفته می شود و هر دوی آن ها از حسگر 2 مگاپیکسلی بهره می برند. ناگفته نماند که سنسور دوربین ماکرو، دارای پیکسل های بزرگ 1.7 میکرونی بوده و گشودگی دهانه دیافراگم لنز آن، f/2.4 می باشد.
رابط کاربری دوربین در مقایسه با نسل قبلی، تغییرات چندانی به خود ندیده و مشابه گذشته است. حالت های مختلف دوربین از جمله اسلوموشن، پرتره، پاناروما و … روی نواری در قسمت بالای دکمه شاتر چیده شده اند که با سوایپ کردن می توان بین آن ها جا به جا شد. از قسمت بالا هم می توان به مواردی چون هوش مصنوعی، HDR، افکت ها، منوی تنظیمات، تایمر و … دسترسی داشت. عکاسی در حالت دستی هم امکانات خوبی در اختیار می گذارد که از طریق آن می توان مواردی چون سرعت شاتر، ایزو، وایت بالانس، فوکوس و … را به دلخواه تغییر داد.
سیستم عامل و رابط کاربری
در این گوشی دهمین نسخه رابط کاربری MIUI مبتنی بر اندروید 9 پای به کار رفته بنابراین تفاوت نرمافزاری زیادی میان این مدل با سایر گوشیهای جدید شیائومی که به تازگی معرفی شدهاند، وجود ندارد هرچند تعدادی قابلیت اختصاصی به این دستگاه آمدهاند.
به طور کلی رابط کاربری محصولات کمپانی چینی ظاهر ساده خود را حفظ میکند و با ارائه گزینه حالت تیره سرتاسری افراد را دیگر منتظر آپدیت گوشی به اندروید 10 نمیگذارد. البته این به معنای عدم دریافت آخرین نسخه محبوبترین سیستم عامل دنیا نیست. یک نکته منفی که در این قسمت باید بدان اشاره کنیم این است که متأسفانه مانند نمایشگرهای OLED، پنل LCD به کار رفته در رد می نوت 8 پرو نمیتواند هنگام روشن کردن گزینه حالت تیره در مصرف باتری صرفهجویی کند.
اگر به منوی مربوط به صفحه نمایش (Display) سری بزنید، متوجه خواهید شد که گزینهای برای حالت مطالعه (reading mode) وجود دارد که باعث میشود رنگ نمایشگر برای خواندن متون اصلاح گردد. ضمن اینکه امکان زمانبندی این قابلیت هم فراهم شده است. از همین بخش، شما قادر خواهید بود تا ناچ را نیز مخفی کنید که البته به معنای واقعی کلمه بریدگی را مخفی نخواهد کرد بلکه نوار اعلانات را به صورت خطی مشکی به بالای صفحه نمایش میبرد اما اعلانات و وضعیت آیکونها همچنان در بالا به چشم خواهند خورد. یک نکته جالب اینکه شما میتوانید آیکون مربوط به تنظیمات از گوشه بالا سمت راست این دستگاه را با قسمت سرچ جایگزین کنید تا با ضربه زدن روی آن به موتور جستجوی گوگل بروید به همین دلیل نباید آن را با نوار جستجوکننده گوشی اشتباه بگیرید.
منوی مربوط به قفل صفحه نمایش هم حاوی تنظیمات کاربردی است که از آن جمله میتوانیم به دو بار ضربه زدن برای روشن شدن نمایشگر (double-tap-to-wake) و راهاندازی سریع دوربین با دو بار ضربه زدن روی دکمه کاهش و افزایش صدا اشاره کنیم. لازم به ذکر است که گزینه برداشتن گوشی برای روشن شدن صفحه نمایش نیز در کنار قابلیت شناسایی تشخیص چهره بسیار کاربردیتر خواهد شد.
الگوریتم به کار رفته برای شناسایی چهره صاحب گوشی سرعت بسیار بالایی دارد و حتی تنظیم آن نیز بسیار سریع است. تمام فرآیند انجام این کار کمتر از یک ثانیه به طول خواهد انجامید زیرا کار خاص دیگری نیازی نیست صورت پذیرد. باید توجه داشته باشید که چنین روشی مطمئناً در مقایسه با شیوه بازگشایی قفل با سنسور اسکنر اثر انگشت امنیت کمتری دارد اما اگر شما به این موضوع اهمیت زیادی نمیدهید و بیشتر سرعت برایتان مهم است، قابلیت تشخیص چهره رد می نوت 8 پرو همانی خواهد بود که میخواهید.
همانطور که گفتیم، در قاب پشتی سنسور اسکنر اثر انگشت به چشم میخورد که جدای از محل قرارگیری نامناسب و برآمدگی دوربین در اطراف آن، سرعت و دقت بسیار بالایی دارد. بد نیست این نکته را مدنظر بگیرید که ممکن است سنسورهای اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش در برخی گوشیهای پرچمدار و میانرده بعضاً با مشکلات عدیدهای روبهرو باشند اما حسگر به کار رفته در این محصول شیائومی بدون هیچ مشکلی کار میکند.
در منوی مدیریت اعلانات (Notifications) یک گزینه وجود دارد تا با استفاده از آن تنظیم کنید که نوتیفیکیشنهای هر برنامه چگونه به نمایش درآیند. شما همچنین میتوانید اعلانات را از صفحه قفل نمایشگر مخفی و یا اطلاعاتی که پخش میشوند را بهتر مدیریت نمایید. ضمن اینکه آپشن اعلانات ظاهر شونده یا به قول شیائومی “اعلانات شناور” را هم میتوان برای بعضی اپلیکیشنها غیرفعال کرد و همین اتفاق را برای نقطههای نشانگر دریافت پیام جدید نیز صورت داد.
منوی مربوط به باتری یا عملکرد دستگاه چیز خاص و جدیدی ندارد و همان گزینه ذخیره انرژی یا وضعیت منبع نیرو در آن به چشم میخورد. گفتنی است که گزینه مصرف تطبیقی باتری در منوی باتری قرار گرفته که همراه با اندروید 9 پای میباشد.
گزینه دیگری که با نسخه قبلی و رسمی اندروید وجود داشت و در رابط کاربری MIUI حضور نداشت، قابلیت Digital Wellbeing بود تا شما با آن بتوانید استفاده از اپلیکیشنهای مختلف را مدیریت کنید.
از آن جایی که در این دستگاه چیپست گیمینگ هلیو G90T به کار رفته، شیائومی در دهمین ورژن رابط کاربری MIUI چند آپشن مربوط به گیمینگ را قرار داده که Game Turbo و Quick Replies از آن جمله هستند. با قابلیت اولی این فرصت را خواهید داشت تا سرعت گوشی را برای اجرای بازیها بهبود بخشید و در صورتی که نیازی به آن نداشتید، گزینه را برای برخی گیمها غیرفعال کنید. با قابلیت دوم اما، چنانچه حین اجرای یک بازی اعلان یا پیامی دریافت شد، قادر خواهید بود خیلی سریع و از طریق اپلیکیشنهای دارای قابلیت مذکور، پیامی به مخاطب خود ارسال نمایید. به علاوه، برای لذت بیشتر از محتوای بازی، امکان مخفیسازی دکمههای ناوبری یا غیرفعالسازی گزینههای تنظیم خودکار نور صفحه نمایش یا حالت مطالعه حین اجرای گیمها فراهم شده است.
یک آپشن دیگر هم که باعث افزایش سرعت واکنش دستگاه نسبت به لمسهای انجام شده روی نمایشگر میگردد و گوشی را به حرکات دست حساس میکند و پهنای باند بیشتری در اختیار بازیهای آنلاین قرار میدهد، حالت عملکرد (Performance) میباشد.
در مجموع باید اعلام کنیم که رابط کاربری MIUI 10 گزینههای شخصیسازی زیادی دارد و با سختافزار موجود در شیائومی رد می نوت 8 پرو بسیار سازگار است. در واقع هیچ کندی سرعتی در این پوسته نرمافزاری 60 هرتزی احساس نمیشود و فوقالعاده روان میباشد و انیمیشنها هنگام سوئیچ شدن میان منوها و برنامهها سرعت قابلتوجهی دارند.
باتری گوشی شیائومی Redmi Note 8 Pro
استفاده از باتریهای ۴۰۰۰ میلیآمپری در گوشیهای Xiaomi این روزها بسیار رواج پیدا کرده و عادی شده است اما ردمی نوت ۸ پرو پای خودش را از این هم فراتر گذاشته و یک باتری بسیار بزرگ ۴۵۰۰ میلیآمپری در اختیار کاربران قرار داده است که انتظارات بسیار زیادی از آن داریم. اما آیا این باتری با عظمت میتواند انتظارات ما را برآورده کند یا فقط اعداد و ارقام را بالا برده است؟ تا انتهای این بخش، پاسخ این سوال را خواهید گرفت.
خوشبختانه نتایجی که از تستهای باتری این گوشی به دست آوردیم، در حد انتظاراتمان بود و ناامیدمان نکرد. این بررسیها از نظر تستهای صفحه روشن، حالت استندبای و مکالمه ۳G نتایج بسیار راضی کنندهای داشتند. میزان نگه داری شارژ این گوشی در حالت استندبای ۱۱۴ ساعت بود که از این نظر، آن را در بین ۲۰ گوشی برتر بازار قرار میدهد. البته شاید پردازنده این گوشی نیز در این میزان کارآیی بی تاثیر نبوده باشد چرا که به خاطر پردازنده نه چندان قدرتمند خود مصرف باتری بسیار پایین آورده میشود. گوشیهایی که نتایج یکسانی با ردمی نوت ۸ پرو از نظر عمر باتری به دست میآورند، معمولا دارای باتری ۵۰۰۰ میلیآمپری هستند.
اما زمانی که به فناوری شارژ سریع میرسیم، ردمی نوت ۸ پرو عملکرد آنچنان خوبی از خودش نمایش نمیدهد. ما در تستهای خود به دنبال این بودیم که ببینیم آیا این گوشی از قابلیت Quick Charge 4.0 + پشتیبانی میکند یا خیر اما متاسفانه تلاشهای ما نتیجه خاصی در بر نداشت. شما با شارژر ۱۸W که برای این گوشی در نظر گرفته شده، میتوانید در عرض ۳۰ دقیقه ۳۹ درصد باتری این گوشی را شارژ کنید که عملکرد آنچنان راضی کنندهای نیست.
از نظر تست عمر باتری، ردمی نوت ۸ پرو ۳۳ ساعت و ۲۸ دقیقه مکالمه ۳G به ما میدهد و ۱۵ ساعت و ۶ دقیقه هم تجربه وبگردی در اختیار ما قرار میدهد و همچنین از نظر میزان تماشای ویدئو نیز ۱۵ ساعت و ۲۵ دقیقه ویدئو برای ما پخش کرد.
سخن پایانی
یک سال دیگر گذشت و عضو دیگری به سری ردمی نوت اضافه شد که به راحتی آن را میتوان پیشنهاد کرد. یک میانرده که ارزش هر مقدار پولی که بابت آن پرداخت میکنید را دارد و جایی تقریبا برای شکایت باقی نمیگذارد.بدون شک گوشی Realme XT با استفاده از یک پنل اولد، همین قیمت و حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر رقیب اصلی ردمی نوت 8 پرو است ولی نمایشگر محصول ردمی نیز بد نیست.نمایشگری روشن که البته ای کاش دقت رنگ بهتری داشت ولی برای بسیاری از خریداران بالقوه نباید مشکلی باشد.جدا از آن با شیائومی Redmi Note 8 Pro یک باتری عالی، عملکرد بینظیر و دوربینهای فوقالعاده دارد، گرچه نمیتوانید لنزهای ماکرو و فوق عریض آن را چندان جالب بدانیم.کیفیت ساخت محکم و استفاده از شیشه گوریلا گلس 5 نیز یک امتیاز افزوده است. البته نباید از وزن بالای گوشی غافل شویم. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
مزایا
- طراحی محکم و پنلهای دوجداره گوریلا گلس 5
- پنل نمایش السیدی روشن
- استفاده از چیپست سریع و کارآمد هلیو G90T مدیاتک
- عمر باتری بی نظیر
- دوربین اصلی 64 مگاپیکسل تصاویر عالی در روز و شب میگیرد.
- دوربین سلفی نیز واقعا خوب است.
- کیفیت بالای دوربین فیلمبرداری.
معایب
- دوربینهای فوق عریض و ماکرو اصلا کیفیت ندارند.
- کیفیت ویدئوهای فول اچدی میتوانست بیشتر باشد.