دیجی مگ بان

تخصصی ترین مجله حوزه تکنولوژی و گوشی موبایل

دیجی مگ بان

تخصصی ترین مجله حوزه تکنولوژی و گوشی موبایل

در مجله دیجی مگ بان همه روزه به بررسی تخصصی بروزترین تکنولوژی حوزه گوشی موبایل، گجت و سخت افزار میپردازیم. با دنبال کردن وبلاگ از ما حمایت کنید

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

گوشی ایفون 8 پلاس

طبق روال هر سال فصل سرد پاییز با ورود آیفون‌های جدید برای طرفداران اپل و به‌خصوص آیفون بازان گرم می‌شود و همه آن‌ها در تکاپوی خرید آیفون‌های جدید می‌افتند. امسال دهمین سالگرد تولید آیفون بود و همان‌طور که انتظار داشتیم اپل با معرفی آیفونی متفاوت این سالگرد را جشن گرفت. اما تنها عضو جدید خانواده بزرگ اپل آیفون 10 نبود و دو گوشی دیگر به نام‌های آیفون 8 و آیفون 8 پلاس هم در مراسمی معرفی شدند که در سالن استیو جابز برگزار شد. در این بررسی آیفون 8 را زیر ذره‌بین می‌بریم و به‌زودی با بررسی آیفون 8 پلاس و در آینده نزدیک با ورود آیفون 10 به بازار با متفاوت‌ترین گوشی‌ایفون تا امروز همراه شما هستیم. اگر قصد خرید ایفون 8 پلاس را دارید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

بررسی گوشی ایفون 8 پلاس اپل 

طراحی

بحث را با ظاهر آیفون 8 پلاس شروع می‌کنیم که به نظر ما چندان نقطه قوتی برای این گوشی به عنوان یک اسمارتفون برتر در سال 2017 محسوب نمی‌شود! اپل تقریبا از نظر ظاهری چندان تفاوتی مابین آیفون 8 پلاس و آیفون نسل پیشین یعنی 7 پلاس ایجاد نکرده و شکل کلی گوشی تقریبا یکسان باقی مانده است. در حالی که اغلب شرکت‌ها رو به سمت طراحی گوشی‌های با نمایشگر بدون حاشیه سوق پیدا کرده‌اند، اپل آیفون 8 پلاس را با زائده‌های بزرگ در لبه‌ها و پایین و بالای نمایشگر طراحی کرده است.

اما این موضوع بدان معنا نیست که آیفون 8 پلاس ظاهری زشت یا بدترکیب دارد! بلکه کاملا عکس این موضوع صادق است. زمانی که این اسمارتفون را در دست می‌گیرید، حس بسیار خوبی به شما منتقل می‌شود. اپل بدنه آیفون 8 پلاس را از آلومینیوم سری 7000 و روکش شیشه مقاوم شده ساخته است. بنابراین این گوشی از نظر مقاومت در برابر ضربه و خراش بسیار خوب طراحی شده است. همچنین آیفون 8 پلاس از استاندارد ضد آب IP67 هم بهره می‌برد.  

با ابعاد 7.5 در 78.1 در 158.4 میلیمتری و وزن 202 گرمی نمی‌توانیم مدعی شویم که آیفون 8 پلاس اپل یک گوشی خیلی ظریف با بدنه‌ای باریک و سبک است. اما روکش شیشه‌ای که روی بدنه گوشی بکار رفته زیبایی خاصی به آن بخشیده است. همچنین این امر سبب شده که آیفون 8 پلاس اپل بعد از مدت‌ها از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی کند. بنابراین به صورت کلی باید کفت آیفون 8 پلاس اپل از نظر سبک طراحی یک گوشی خوب محسوب می‌شود اما ظاهر چندان مدرن و متفاوتی را در مقایسه با سایر اسمارتفون‌های برتر و حتی نسل پیشین آیفون‌های اپل به همراه ندارد.

نمایشگر

آی‌فون 8 پلاس از یک نمایشگر 5.5 اینچی فول اچ‌دی بهره برده و در هر اینچ آن شاهد بیش از 400 پیکسل هستیم. میزانی که برای یک گوشی پرچمدار و آن‌هم در سال 2017 قابل قبول نیست اما خب چینش پیکسل‌ها به گونه‌ای است که حتی از فاصله نزدیک نیز آن‌ها را نخواهید دید، بنابراین از این لحاظ نمی‌توان به گل سرسبد اپل خرده گرفت.

با اینکه آیفون X به نمایشگر اولد مجهز است اما آی‌فون 8 پلاس از یک نمونه ال‌سی‌دی سود می‌برد که در اکثر محصولات بازار هم چنین چیزی را می‌بینیم. با این حال آی‌فون‌های اپل همیشه از لحاظ نمایشگر یکی از بهترین‌های بازار بوده‌اند حتی اگر ال‌سی‌دی باشند و با رزولوشن پایین‌تر از رقبا! در دنیای اندروید، پرچمداران به استفاده از نسبت‌های صفحه عجیب و غریب رو آورده‌اند موردی که اپل به آن واکنشی نشان نداده و برای آی‌فون 8 نیز از همان نسبت 16 به 9 و استاندارد سابق بهره برده است.

روشنایی صفحه در برخی تست‌ها به بیش از 600 نیت نیز رسیده و از این بابت مشکلی نخواهید داشت حتی  رفلکس صفحه هم بسیار کم بوده و می‌توانید خیلی خوب در محیط‌های باز و زیر نور آفتاب از گوشی استفاده کنید. حداقل نور نمایشگر 2 نیت است که استفاده از آن را در محیط‌های کم‌نور و بخصوص شب‌ها قبل از خواب و چت با مخاطب خاص راحت‌تر می‌کند (اپل به فکر عشاق است!).

در نگاه از زوایا مشکل خاصی با این مدل نخواهید داشت و میزان کنتراست و نوع به نمایش در آمدن رنگ‌ها نیز عالی‌ست، هرچند که رنگ مشکی خیلی عمیق به چشم نمی‌خورد.

این مدل به همراه دو برادر دیگرش از ویژگی خاصی با نام True Tone بهره می‌برند که با فعال کردن آن، گوشی متناسب با نور محیط، میزان رنگ نمایشگر را تنظیم می‌کند تا بیشترین کارایی را برای کاربر داشته باشد. این نمایشگر همچنین از فناوری لمس سه‌بعدی نیز سود می‌برد.

سخت افزار

کمپانی اپل معمولا در زمان معرفی، اشاره خاصی به سخت‌افزار به‌کار رفته در محصولاتش نمی‌کند اما طبق بررسی‌های انجام گرفته بر روی این گوشی مشخص شده که غول جدید اپل به چیپست A11 Bionic مجهز است و توسط 3 گیگابایت رم LPDDR4 همراهی می‌شود.

بعد از قطع همکاری اپل و Imagination Technologies این‌ کمپانی برای نخستین بار وظیفه ساخت واحد گرافیکی را بر عهده گرفت که متاسفانه اطلاعات چندان زیادی در رابطه با آن در دسترس نیست. با این همه چیپست A11 Bionic ساخت کمپانی TSMC بوده و از لیتوگرافی 10 نانومتری در ساخت آن استفاده شده و 6 هسته ناقابل در آن به‌کار رفته است. چهارتای این هسته‌ها برای انجام کارهای سبک و روزمره و دوتای دیگر برای پردازش‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از لحاظ ظاهری نیز این چیپ سایز کوچک‌تری نسبت به نسل‌های قبلی داشته تا علاوه بر کاهش فضای اشغال شده از گوشی، انتقال داده‌ها نیز سریع‌تر صورت بگیرد. این مدل در دو نسخه 64 و 256 گیگابایتی عرضه می‌شود و طبق معمول خبری هم از ارتقا توسط کارت حافظه نیست.

حال بگذارید که از مسائل تئوری فاصله بگیریم و ببینیم آی‌فون 8 پلاس در عمل چند مرده حلاج است. برای این منظور جدیدترین آی‌فون بازار را وارد آزمایشگاه خودمان کردیم.

در مرحله نخست از بنچمارک AnTuTu بهره گرفتیم تا با سنجش عملکرد کلی دستگاه، یک امتیاز به آن بدهد. در این برنامه آی‌فون 8 پلاس رسما رکوردها را جابه‌جا کرد و با اختلاف بسیار زیادی نسبت به رقبای اندرویدی در صدر قرار گرفت.

دوربین

درباره دوربین آیفون 8 پلاس باید از دو زاویه “رابط کاربری” و “کیفیت تصاویر” وارد بحث شد. رابط کاربری دوربین آیفون 8 پلاس بسیار ساده است. با کشیدن انگشت روی نمایشگر در برنامه دوربین می توان بین حالت های مختلف تصویربرداری حرکت کرد. فیلمبرداری صحنه آهسته، ویدئوهای تایم لپس، عکاسی پانوراما و عکاسی پیوسته از جمله امکانات موجود در رابط کاربری دوربین هستند. با این حال برخلاف گوشی های اندرویدی که طیف وسیعی از پارامترهای کنترلی را در اختیار کاربر قرار می دهند، اینجا خبری از این امکانات نیست و باید به رابط ساده تر آیفون عادت کنید.درباره کیفیت تصویر باید گفت دوربین آیفون 8 پلاس نسبت به آیفون 7 اندکی بهبود یافته و تصاویر با کیفیت تری (بسیار نسبی) ثبت می کند. همچنین اضافه شدن حالت تصویربرداری پرتره که از قدرت پردازش هوش مصنوعی پردازنده A11 برای تنظیم نور تصویر و ایجاد شرایط استودیویی بهره می گیرد نیز جزو امکانات جالب و هیجان انگیز دوربین این دستگاه هستند. با این حال تفاوت ها آن طور که باید به چشم نمی آیند و به جز حالت پرتره، می توان سایر ویژگی های فنی دوربین آیفون 8 پلاس را مشابه مدل 7 پلاس در نظر گرفت. تصویربرداری در حالت پرتره نیز وابستگی زیادی به شرایط عکس برداری و نور محیط دارد.در شرایط مناسب می توان تصاویر اعجاب انگیزی در حالت پرتره به ثبت رساند اما در زندگی روزمره نباید انتظار خلق اثر هنری از دوربین آیفون 8 پلاس در حالت پرتره داشته باشید. همین داستان درباره دوربین سلفی نیز صدق می کند. دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی آیفون 8 پلاس در شرایط نوری مناسب تصاویر با کیفیتی در اختیار شما قرار خواهد داد اما در نور ضعیف کیفیت تصاویر نیز به شدت افت می کنند.

گوشی ایفون 8 پلاس

رابط کاربری

آیفون 8 پلاس به همراه نسخه یازدهم iOS عرضه شد. پلتفرم موبایلی اپل همیشه به امنیت بالا و روان بودن در اجرا مشهور بوده و iOS 11 نیز دقیقا همین ویژگی ها را با خود به همراه دارد. iOS 11 دارای برخی قابلیت های بسیار کلیدی در مالتی تسکینگ است که البته کاربرد بیشتری روی نمایشگرهای بزرگ تبلت های آیپد دارند اما از جمله امکانات اضافه شده می توان به تایپ به کمک سیری، ایجاد تغییرات در صفحه قفل، پشتیبانی از کدهای QR، بهینه شدن حالت کار کردن با یک دست، امکان ضبط محتوای صفحه نمایش، بروزرسانی بخش اسکرین شات و امکان ویرایش تصاویر گرفته شده از صفحه و امکان استفاده از تکنولوژی تاچ سه بعدی برای حرکت کردن بین تب ها در مرورگر سافاری اشاره کرد. در iOS 11 صفحه قفل و بخش نوتیفیکیشن ها با یکدیگر ترکیب شده و حالتی حرفه ای تر پیدا کرده اند. حالا کاربران می توانند در صفحه قفل به تمامی اعلان های خود دسترسی داشته و با حرکت به چپ و راست در این صفحه، ویجت های مورد استفاده خود و همچنین برنامه دوربین را مشاهده کنند.تقریبا اکثر کاربران گوشی های رده بالای اندرویدی از قابلیتی به نام one handed operation در گوشی های خود بهره می برند. در این حالت به دلیل ابعاد بزرگ نمایشگر و در دسترس نبودن بخش های بالایی آن، کاربر می تواند صفحه نمایش گوشی ها فشرده کرده و آن را به گونه ای تنظیم کند که همه بخش های آن در دسترس انگشتان یک دست باشند. اپل در iOS 11 این قابلیت را در کیبوردهای خود و البته در برنامه iMessage لحاظ کرده است. به جز این موارد امکانات دیگری نیز در iOS 11 عرضه خواهند شد که از جمله می توان به پشتیبانی بهتر از زبان های غیر انگلیسی، اضافه شدن صفحه کلید کاملا فارسی، بهینه سازی بخش مدیریت رمز های عبور و پشتیبانی Face Time از تصاویر زنده اپل اشاره کرد.رابط کاربری آیفون 8 پلاس دقیقا همان چیزی است که از یک گوشی اپلی انتظار داریم. طراحی مینیمال با استفاده از المان های رنگی که جلوه به خصوصی به محصولات این کمپانی می بخشند در iOS 11 وجود دارد و به لطف اتفاقات اخیر تلاش شده امنیت کاربران به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یابد. البته آیفون 8 پلاس مانند همه گوشی های دیگر اپل برای کاربران ایرانی محدودیت هایی نیز دارد. از دردسرهای ساخت یک Apple ID گرفته تا عدم امکان مدیریت فایل ها از خود گوشی و دشواری های انتقال فایل از یک گوشی به گوشی دیگر که حالا به لطف اپلیکیشن هایی مانند shareit تا حدودی کمرنگ تر شده اند.با این حال برای مثال هنوز هم نمی توانید فایل صوتی که از تلگرام شنیده اید را به راحتی روی دستگاه ذخیره کنید تا بعدا از طریق پخش کننده موزیک آیفون به آن گوش دهید. این محدودیت ها از جمله مواردی هستند که تنها کاربران ایرانی با آن درگیرند و در سایر نقاط جهان به دلیل وجود پلتفرم هایی مانند اسپاتیفای و یوتیوب و البه اینترنت پر سرعت نامحدود به معنای واقعی هرگز برای کاربران دیگر پیش نمی آیند. در نتیجه باید انصاف را رعایت کرد و انتقادات از محدود بودن پلتفرم اپل را کاهش داد.

باتری و شارژدهی گوشی ایفون 8 پلاس اپل

سال گذشته مهندسان اپل به لطف حذف جک 3.5 میلی‌متری صدا امکان استفاده از باتری بزرگ‌تری را در آیفون 7 داشتند. امسال اما به سبب تکنولوژی‌های جدید در آیفون 8 باتری ظرفیت کمتری پیدا کرده است. ظرفیت باتری آیفون 8 به 1821 میلی‌آمپر ساعت رسیده است اما اپل ادعا می‌کند به سبب کم‌مصرف‌تر شدن پردازنده همان میزان بازدهی که آیفون 7 داشت برای آیفون 8 هم صدق می‌کند. برای یک روز کاری می‌توان با استفاده معمولی به آیفون 8 اتکا کرد اما اگر بخواهید کار بیشتری از گوشی بکشید حتما در طول روی به شارژ نیاز پیدا می‌کنید. برای شارژ کردن آیفون 8 از صفر تا 100 درصد به زمانی حدود  2 ساعت و 15 دقیقه نیاز است. نتایج تست‌های تکی هم به شرح زیر است:

کاهش درصد باتری در مدت 30 دقیقه بازی آسفالت 8: 15 درصد

کاهش درصد باتری در 1 ساعت فیلم‌برداری: 49 درصد

مدت‌زمان خاموش شدن با پخش مدام ویدئوی فول اچ‌دی با شارژ 100 درصد: 10 ساعت و 40 دقیقه

کلام آخر

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به نقد و بررسی نسبتا جامع آیفون 8 پلاس اپل پرداختیم. سعی کردیم تا بیشتر بخش‌های اصلی مربوط به این گوشی را به چالش بکشیم و از شرح مواردی همچون قابلیت‌های نرم افزاری، اسپیکر، آنتن دهی و غیره گوشی صرف نظر کنیم. برای کسب اطلاع از قیمت گوشی ایفون کلیک کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی